Akutt Pediatrikurs

Hva går kurset ut på?

Kurset gir deg kunnskaper i håndtering av akutt syke barn.

Kurset inneholder en felles teorigjennomgang om sykdomspresentasjon og undersøkelsesmetodikk i møte med et akutt sykt barn.
Deltakerne får også simuleringstrening hvor deltakerne i grupper skal løse 5 inhospitale caser med levende markører som spiller pasient og pårørende. Noen av stasjonene benytter også barnedukker til dette formålet.
Det er 1-2 instruktører per stasjon som fasiliterer og veileder deltakerne gjennom casene, holder debrief og formidler faglige aspekter ved kasuistikkene.

Et nytt og spennende kurs!

Kurset ble gjennomført for første gang i januar 2020.
Det gjøres oppmerksom på at det kan tilkomme små endringer i fremtidige kurs, noe som er et resultat av at dette er et helt nytt kurskonsept som kan ha behov for justeringer.

Praktisk informasjon:

Kurset er forbeholdt medisinstudenter fra 10. semester og oppover, og som dermed har fullført pediatri-terminen i studiet. 

Kurset går over to dager og varer tilsammen 10 timer. 

Kurset er kvalitetssikret

Kurset er utarbeidet av:
Anestesilege Signe Søvik
Anestesilege Helge Eiding
Anestesilege Guro Grindheim
Pediater Anine Lie
Medisinstudent og tidligere OAMS-leder Gyda Østli

Signe Søvik er førsteamanuensis ved Akershus universitetssykehus og er involvert i studentundervisningen ved Det medisinske fakultet.
Helge Eiding er overlege i anestesi ved Rikshospitalet og for 330-skvadronens redningshelikopter på Rygge, i tillegg til at han er en fast foredragsholder for OAMS` AMK2-kurs.
Guro Grindheim er barneanestesilege ved Rikshospitalet. Anine Lie er pediater og universitetslektor ved UiO.

Spørsmål?

Har du spørsmål angående kurset, send oss gjerne en melding gjennom vår Facebook-side eller send en e-post til post@oams.no. 

Vi gleder oss til å se deg på kurs!