Kurs i Villmarksmedisin

Når ulykker skjer i villmarken trenger man mennesker med avansert kunnskap som kan ta ledelse i en stressende situasjon. Kurset er utviklet ut i fra dette behovet.

Hvorfor ta kurset?

Dette er en gylden mulighet for å bygge fremtiden mot frivillige arbeid som helsepersonell i utviklingsland. For det første lærer man ferdigheter som man aldri kommer til å bli undervist i mens man er i helsestudiet, som f.eks. hvordan man behandler en pasient med en pneumothorax “in the bush”. Utover det bygger man grunnlaget for en litt annerledes CV, noe som NGOer definitivt ser etter. Ved å ta kurset blir du en del av det SOLO-familien. Vi har kontakter og prosjekter i flere land som f.eks. Haiti, Costa Rica, Ghana og Tanzania. De kan her ta imot medisinstudenter, men krever selvfølgelig da trening innenfor improvisert- og villmarksmedisin for å bli tatt med i betraktning for å komme med.

Hvem bør ta kurset?

De som har lyst til å jobbe i en stilling hvor andre stoler på dine medisinske ferdigheter om noe skulle skje i avsidesliggende omgivelser. Kurset er spesielt egnet de som vil søke jobb i utlandet som f.eks.

  • Fjellguide
  • Skipatrulje
  • Ekspedisjonsleder
  • Search and Rescue
  • Søtteaparatt til stor skogsbrann som f.eks. i Australia eller California

Kurset er også bra egnet de som vil videreutdannes i improvisert medisin. Kurset er for eksempel en forutsetning for å ta kurset GeoMedic (se posten som kommer nedenfor) som forbereder medisinsk profesjonell til å etablere klinikker i utviklingsland.

Undervisningsspråk

Delvis på norsk og engelsk, da en av hovedinstruktørene bare kan engelsk.

Hvor og når holdes kurset?:

Kurset holdes over 7 dager på et hytte i Telemark. Dato kommer.

Praktisk Info:

Kurstimer: 72

Innhold:
Omfattende dekning av ferdigheter og kunnskap innenfor følgende store temaer: respons og pasientvurdering, livreddende behandling, muskel- og skjelettskader, nødssituasjoner mht omgivelsene, overlevelsesferdigheter, blødning og andre skader i huden, og medisinske sykdommer. Alle emner blir undervist med mange praktiske aktiviteter og scenarioer. Noen underemner inkluderer anatomi + fysiologi av organsystemene, hjertelungeredning, hodeskader, traumatiske skader i thorax og abdomen, improviserte bårer, og ledelsesferdigheter i nødssituasjoner.

Sertifisering

Løpende evaluering av instruktør og gruppeeksamen på siste dag av kurset.

Priser:

I USA koster kurset vanligvis 7000kr.
Vi tar utgangspunkt i dette, men vi ser på muligheter for student og praktikantrabatt.

Mer info kommer snart.

Spørsmål?

Har du spørsmål angående kurset, send oss gjerne en melding gjennom vår Facebook-side eller soloskandinavia@gmail.com.

Vi gleder oss til å se deg på kurs!