Kurs i Villmarksmedisin

Når ulykker skjer i villmarken trenger man mennesker med avansert kunnskap som kan ta ledelse i en stressende situasjon. Kurset er utviklet ut i fra dette behovet.

Hvorfor ta kurset?

Dette er en gylden mulighet for å bygge fremtiden mot frivillige arbeid som helsepersonell i utviklingsland. For det første lærer man ferdigheter som man aldri kommer til å bli undervist i mens man er i helsestudiet, som f.eks. hvordan man behandler en pasient med en pneumothorax “in the bush”. Utover det bygger man grunnlaget for en litt annerledes CV, noe som NGOer definitivt ser etter. Ved å ta kurset blir du en del av det SOLO-familien. Vi har kontakter og prosjekter i flere land som f.eks. Haiti, Costa Rica, Ghana og Tanzania. De kan her ta imot medisinstudenter, men krever selvfølgelig da trening innenfor improvisert- og villmarksmedisin for å bli tatt med i betraktning for å komme med.

Hvem bør ta kurset?

De som har lyst til å jobbe i en stilling hvor andre stoler på dine medisinske ferdigheter om noe skulle skje i avsidesliggende omgivelser. Kurset er spesielt egnet de som vil søke jobb i utlandet som f.eks.

  • Fjellguide
  • Skipatrulje
  • Ekspedisjonsleder
  • Search and Rescue
  • Søtteaparatt til stor skogsbrann som f.eks. i Australia eller California

Kurset er også bra egnet de som vil videreutdannes i improvisert medisin. Kurset er for eksempel en forutsetning for å ta kurset GeoMedic (se posten som kommer nedenfor) som forbereder medisinsk profesjonell til å etablere klinikker i utviklingsland.

Undervisningsspråk

Delvis på norsk og engelsk, da en av hovedinstruktørene bare kan engelsk.

Hvor og når holdes kurset?:

Kurset holdes over 7 dager på et hytte i Telemark. Dato kommer.

Praktisk Info:

Kurstimer: 72

Innhold:
Omfattende dekning av ferdigheter og kunnskap innenfor følgende store temaer: respons og pasientvurdering, livreddende behandling, muskel- og skjelettskader, nødssituasjoner mht omgivelsene, overlevelsesferdigheter, blødning og andre skader i huden, og medisinske sykdommer. Alle emner blir undervist med mange praktiske aktiviteter og scenarioer. Noen underemner inkluderer anatomi + fysiologi av organsystemene, hjertelungeredning, hodeskader, traumatiske skader i thorax og abdomen, improviserte bårer, og ledelsesferdigheter i nødssituasjoner.

Sertifisering

Løpende evaluering av instruktør og gruppeeksamen på siste dag av kurset.

Priser:

I USA koster kurset vanligvis 7000kr.
Vi tar utgangspunkt i dette, men vi ser på muligheter for student og praktikantrabatt.

COVID situasjonen gjør at kurset utsettes inntil videre.

Spørsmål?

Har du spørsmål angående kurset, send oss gjerne en melding gjennom vår Facebook-side eller soloskandinavia@gmail.com.

Vi gleder oss til å se deg på kurs!